Desi periuta de dinti manuala este inca folosita, tot mai multi oameni s-au orientat catre periuta de dinti electrica, bucurandu-se de beneficiile oferite. Exista cateva motive importante pentru care oamenii aleg sa utilizeze periutele de dinti electrice. Aceste periute de dinti noi nu sunt in totalitate mai avantajoase decat cele manuale. O persoana ar putea sa foloseasca orice tip de periuta de dinti, fara a avea probleme dentare. O periuta de dinti manuala de calitate poate depasi in anumite privinte pe cea electrica, daca ne gandim la confort si costuri. Orice periuta functioneaza bine daca persoana stie cum sa o foloseasca in mod corespunzator respectand regulile de periaj.
Ai nevoie de o periuta de dinti electrica?
Periuta de dinti manuala nu poate fi inlocuita foarte usor cu cea electrica, pentru ca ea isi face treaba destul de bine inca din momentul in care a devenit comerciala.
Costul periutelor de dinti obisnuite este cel mai mare avantaj.
Pentru majoritatea oamenilor, este absurd sa cheltuiasca prea mult pentru o periuta de dinti. Chiar daca o periuta de dinti manuala costa doar cativa lei, aceasta curata dintii destul de eficient. Mai mult decat atat, periutele de dinti manuale sunt disponibile in orice magazin sau supermarket.
Marimea poate fi un dezavantaj al periutelor de dinti electrice.
Pe cea manuala o poti baga intr-o punga mica de toaleta atunci cand calatoresti, fara a ocupa prea mult loc in bagaj. Pentru cea electrica, ai nevoie insa de un suport de calatorie si trebuie, de asemenea, sa iei cu tine si incarcatorul daca o vei folosi mai mult decat cateva zile.
Dexteritatea joaca un rol-cheie atunci cand te speli pe dinti.
Cand te speli cu o periuta de dinti manuala, automat ai tendinta de a aplica mai multa presiune decat este nevoie. Acest lucru nu este insa valabil atunci cand vine vorba despre o periuta de dinti electrica. Acesta este un avantaj al periutelor de dinti electrice, deoarece prea multa presiune asupra dintilor provoaca eroziuna rapida a smaltului dintilor.
Principalele avantaje ale periutei de dinti electrice:
Doar pentru ca periutele de dinti manuale indeplinesc factorii de mai sus, asta nu inseamna ca cele electrice sunt mai putin bune. Pentru cei care nu isi pot peria dintii in mod manual din diferite motive, tipul electric reprezinta cea mai buna optiune. Persoanele cu handicap, leziuni la nivelul bratului, sau cele care prezinta anumite afectiuni care influenteaza capacitatea de a-si folosi mainile, pot beneficia de un periaj dentar de calitate cu ajutorul periutelor de dinti electrice.
Periutele electrice au diverse caracteristici si optiuni.
Unele au doar caracteristica de baza, adica rotatia rapida a periilor, in timp ce altele au in plus senzori de presiune si cronometre. Dar, indiferent de caracteristici, cel mai important lucru este faptul ca aceasta periaza dintii in mod excelent, intr-un timp foarte scurt. Periile sunt cele mai importante elemente ale unei periute de dinti electrice. Acestea trebuie sa fie suficient de moi pentru a nu deteriora gingiile si pentru a nu eroda smaltul dintilor. Exista tipuri de periute electrice care sunt proiectate astfel incat periile sa ajunga la toate zonele dificile ale dintilor. Daca sunteti in cautarea unei periute de dinti electrice, gasiti pe www.zambetsanatos.com mai multe detalii despre produsele disponibile pe piata, specificatii si comparatii.
Anumite tipuri de periute de dinti electrice sunt mai bune la curatarea dintilor decat alte tipuri.
Capacitatea de a indeparta placa si de a preveni problemele dentare depinde, in principal, de miscarea periilor. Exista anumite periute electrice care se misca intr-o singura directie, in timp ce exista periute de dinti electrice care se misca in directii alternative, cele din urma fiind, in mod evident, mai eficiente.
Periuta de dinti manuala trebuie inlocuita o data la 3 luni.
Cea electrica poate fi folosita toata viata, insa capul acesteia trebuie, de asemenea, inlocuit o data la 3 luni. Pentru a avea o cavitate bucala sanatoasa, se recomanda atat periajul dentar de 2-3 ori pe zi, cat si folosirea atei dentare si a apei anti-bacteriene.
Lasă un răspuns